divendres, 24 de setembre del 2010

Felicitats Eva! Espero que tot vagi molt bé, i a veure si el podem conèixer aviat! Jeje, bueno família, com que ja queda poc perquè comencin les classes us passo una brometa que m'he trobat fa uns moments.
[Atenció al requadre de la foto de la dreta]

Sí senyor! És una entrada de la Wikipedia! L'original, la més universal, la teva, la meva, la nostra, la de tots... Jeje, no us fieu mai d'aquest invent!

Encara que, quan he vist la broma, no he pogut evitar riure una bona estona i he pensat que ho havia de penjar aquí. Records de medieval?... Jeje, fins aviat!

divendres, 17 de setembre del 2010


Amics, ja sóc mare! El miracle de la natura.

dijous, 8 d’abril del 2010

tinc el cap a una altra banda

Companys!!!

Algú em pot dir quins exercicis de lògica hem de fer per dimarts???
És a les 10h,oi?

Tinc el cap a una altra banda...

Una abraçada
Eva

diumenge, 21 de febrer del 2010

Apunts de Pensament Contemporani

Ei, Us deixo els apunts del primer dia de Contemporani per si a algú li fa servei. Suposo que d'aquí poc pujaré els de moderna, així, per anar al dia.

PENSAMENT CONTEMPORANI

Schopenhauer (1788-1860)
Al llarg de la primera meitat del segle XIX esclaten les revolucions liberals de pensament socialista i anarquista. A partir de la mort de Hegel (1931) la filosofia passa per una profunda crisi degut a l’abús de la metafísica i, com a conseqüència, el discurs filosòfic s’encararà, com a rebuig, en allò concret. Fins a Hegel s’han vist autors que, tot i criticar Hegel, hi tenen certa filiació. Ara es veuran autors que rebutgen categòricament el hegelianisme. Schopenhauer i Nietzsche en són clars exemples. Aquests reivindicaran l’aspecte no racional de la realitat: la realitat profunda, en oposició en bloc al pretès racionalisme global de Hegel.

Enfocant més concretament a Schopenhauer, cal ressaltar la simpatia d’aquest amb la distinció kantiana entre noümen i fenomen. El filòsof de Danzig estarà completament d’acord en aquesta distinció epistemològica. Schopenhauer etiquetarà al primer de representació i, al darrer, de voluntat. Així doncs, seguirà a Kant en el fet que el món fenomènic és, només, la nostra representació del món. Per contra, el noümen és voluntat i es revel•la a l’home en la seva experiència. És una força cega i irracional que està latent en tota la realitat. La seva manifestació fonamental és la voluntat de viure, d’existir, d’ésser, de perpetuar-se.

Schopenhauer estava atent als avenços científics del moment, que per ell corroboraven la seva intuïció. Mentre Kant li és útil per construir el món com a representació, Darwin li serveix per a construir-lo com a voluntat. Aquest biologisme vindria a substituir el paper de la metafísica.

L’amarg pensador és, també, de carácter romàntic. L’art significarà per ell una forma de representació que és capaç de fugir d’aquesta voluntat.

La filosofia de Schopenhauer és un pessimisme torturat que desemboca al nihilisme. Aquest impuls –la voluntat- té, per contra del que es pugui pensar, connotacions molt negatives. En la part ètica del discurs schopenhauerià tindrà lloc una única sol•lució satisfactòria, en les seves últimes conseqüències, per desfer-se d’aquest impuls que esclavitza l’home: el suicidi.

Un altre aspecte a ressaltar és el seu estil assistemàtic. Les idees principals es mantenen al llarg de totes les publicacions, i sempre opta per un estil no sistemàtic o científic, sinó més aviat artístic. No classifica ni fa discursos tematitzants. És per això que s’ha guanyat la mala fama de pensador de divertimento. És precursor de l’irracionalisme, la filosofia de l’absurd i un promotor de la corporeitat i sovint és inclòs dins dels filòsofs “extra” de la sospita degut al seu discurs sobre el rerefons veritable de la realitat, que per ell és la voluntat.

_____

No hi ha cursives perquè em fot pal repassar-lo des d'aquí. Apali!

diumenge, 31 de gener del 2010

Errata de traducción de Watchmen

A ver quien más encuentra el error cometido entre 1:08:45 y 1:10:25

http://www.megavideo.com/?s=seriesyonkis&v=LV2LSOMH&confirmed=1


.... a ver, filósofos, esta la tienen que saber sí o sí.

dimarts, 19 de gener del 2010

Apunts i exàmens de medieval

Companys,
vet aquí un model d'exàmen de medieval...no ho puc adjuntar amb més qualitat...
Abans de penjar els apunts i més exàmens inintel.ligibles, us deixo el meu correu i qui els vulgui que m'envï un correu i ja respondré!
Una abraçada
Eva
evitamlluny@hotmail.com

dilluns, 11 de gener del 2010

Anem al teatre!

Companys!

Anem al teatre tots junts!


EL ENCUENTRO DE DESCARTES CON PASCAL JOVEN


De Jean-Claude BrisvilleAmb Josep Maria Flotats
Durada: 1h 25 min (aprox.)
Espectacle en castellà


Autor: Jean-Claude BrisvilleTraducció al castellà: Mauro ArmiñoVersió i direcció: Josep Maria FlotatsIntèrprets: Josep Maria Flotats i Albert TriolaEspai escènic i figurins: Josep Maria FlotatsIl•luminació: Albert Faura (a.a.i.)Confecció de vestuarió: Sastrería CornejoRealització del mobiliari: M. Maurice Jur i M. Xavier BalzarottiPostissos: Carlos MontosaPerruqueria: Toni SantosRSabates: Casimiro ValldeperasProducció: Taller 75 (Madrid)


Descartes i Pascal. Racionalisme i empirisme. Aquestes dues figures cabdals de la filosofia i la ciència només van mantenir un únic encontre, el 1647, del qual no n’ha quedat cap testimoni.
El dramaturg Jean-Claude Brisville és l’autor d’una apassionant fabulació sobre aquella trobada, que el gran actor català Josep Maria Flotats, que visita Salt per primera vegada, posa en escena, com a director, i mantenint un pols interpretatiu, en el paper de Descartes, amb Albert Triola, que es posa a la pell de Blaise Pascal, matemàtic, físic, filòsof i teòleg.
S’admiren mútuament i tots dos intenten arribar a descobrir les veritats essencials, però les seves idees i maneres d’entendre la vida topen irremissiblement.


"Flotats continua sent un monstre perfecte. M'ho he passat bomba amb aquesta funció. Teatre pur."
(Marcos Ordóñez, El País)
dia
hora
preu
Diumenge 17 de gener
19:00h
24/20 €

Teatre de Salt


Què fareu sinó aquella tarda de diumenge? Estudiar lògica, potser???

Una abraçada

Eva